Koliko zarađuje policajac s olimpijskim zlatom na 100 metara?

Italijan iznenadio kompletnu javnost

Koliko zarađuje policajac s olimpijskim zlatom na 100 metara?

Admin Čaušević

Marcell Jacobs je stigao do uspjeha koji mu potpuno zasluženo garantuje mjesto u historiji italijanskog sporta i Olimpijskih igara.

Jacobs je 100 metara u Tokiju pretrčao za 9 sekundi i 80 stotinki, stigao do zlata i preko noći postao svjetska zvijezda što će mu promijeniti život.

Ovaj 26-godišnjak je angažovan u sportskoj grupi državne policije pod nazivom Fiamme Oro i obično zarađuje 1.300 eura mjesečno.

Međutim, zbog podviga ostvarenog na Olimpijskim igrača Italijan će preko noći postati milioner jer će mu prema računici stručnjaka za marketing zlato donijeti zaradu od 5 miliona eura.

U narendom periodu najpoznatiji brendovi će željeti da Jacobs postane njihov zaštitni znak, vjerovatno će potpisati ugovor i sa kompanijama zravu prehranu, a da se ne spominju česta gostovanja na televiziji.

Inače, kada je u pitanju nagradni fond zlatna medalja u Tokiju vrijedi 180.000 eura, srebro 90 hiljada eura, a bronza 60 hiljada eura.

Top Komentari

sidret
9 sekundi i 80 metera svaka čast
12 0
Celtic
Bošnji je samo bitno koliko neko zarađuje i koliko ima, možeš biti najbolji čovjek na svijetu ali ako nisi neko puno zarađuje ti si gnjida i zadnji.
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi