Mediha Salkić popravila lični rekod u bacanju kugle, te ispunila normu za EP
Mediha Salkić velika je uzdanica bh. ženske atletike, a ove sezone se očekuje da konačno i obori državni rekord star 66 godina

Tri centimetra dijele je od rušenja rekorda starog 66 godina

Mediha Salkić popravila lični rekod u bacanju kugle, te ispunila normu za EP

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Mediha Salkić, članica Atletskog kluba Zenica, na početku ovogodišnje sezone na otvorenom postigla je odličan rezultat.

Na zimskom pojedinačnom bacačkom kupu u Sarajevu osvojila je prvo mjesto u bacanju kuglu. Mediha je kuglu bacila na daljinu 14.88 m, što je drugi rezultat u BiH svih vremena, i njen novi lični rekord. 

Tri centimetra zeničku atletičarku dijele od državnog rekorda starog 66 godina. 

Ovim rezultatom Mediha Salkić je potvrdila normu za Evropsko prvenstvo U23 u atletici, koje će se održati u julu u Švedskoj. Ove godine očekuje se da Salkićka obori državni rekord, te nastavi sa svojim napredovanjem u karijeri.

Ovoj atletičarki sigurno fali i jače konkurencije u BiH, gdje je godinama bez premca i prave konkurencije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi