Mesud Pezer zadovoljan nastupom u Tokiju: Ponosno sam pored srca nosio grb domovine
Foto - EPA

Završio na 11. mjestu

Mesud Pezer zadovoljan nastupom u Tokiju: Ponosno sam pored srca nosio grb domovine

M. Šljivak

Bacač kugle Mesud Pezer osvojio je 11. mjesto na Olimpijskim igrama u Tokiju.

U jutrošnjem finalu Pezer je prestupio u prva dva pokušaja, a zatim je u trećem pokušaju bacio kuglu na 20.08 metara.

To mu nije bilo dovoljno da se izbori za još tri pokušaja, a na kraju je Mesud takmičenje završio na 11. mjestu.

Bh. atletičar se nakon učešća na Olimpijskim igrama zahvalio svima koji su mu pružili podršku i istakao je kako je zadovoljan plasmanom u Tokiju.

"Od srca hvala svima na neizmjernoj podršci zbog mog plasmana u finale Olimpijskih igara. U samom finalu moglo je puno bolje, ali to je sport. Takmičarski duh ponekad prati sportska sreća, ali nekad ga i zaobiđe", napisao je Pezer i dodao je:

[facebook]https://www.facebook.com/MesudPezerBiH/posts/256276549643595[/facebook]

"Zadovoljan sam svojim nastupom u Tokiju, bez obzira koje mjesto da sam zauzeo, ponosno sam pored srca nosio grb svoje domovine", poručio je Pezer.

Zlato je očekivano uzeo Amerikanac Ryan Crouser sa novim olimpijskim rekordom 23.30 metara. Iza Crousera ostao je njegov sunarodnjak Joe Kovacs (22.65), a bronzu je uzeo Novozelanđanin Thomas Walsh (22.47).

Top Komentari

Baboisback
Hvala Mesude
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi