Mesud Pezer osmi na Evropskom dvoranskom prvenstvu
Foto - EPA

Imao samo jedan uspješan hitac

Mesud Pezer osmi na Evropskom dvoranskom prvenstvu

M. Šljivak

Bh. bacač kugle Mesud Pezer osvojio je osmo mjesto u finalu Evropskog dvoranskog prvenstva koje se održava u poljskom Torunu.

Pezer je imao samo jedan uspješan hitac u finalu. U prvoj seriji je ostvario rezultat od 19.77 metara, a zatim je u narednih pet serija prestupio.

Na kraju je Pezer osvojio posljednje osmo mjesto, a treba istaći da je njegov hitac iz finala bio slabiji od onog iz polufinala kada je kuglu bacio na daljinu od 20.30 metara.

Čeh Tomaš Stanek je osvojio zlato sa rezultatom 21.62 metara, Poljak Michal Haratyk je kuglu bacio na 21.47 za drugo mjesto, dok je Filip Mihaljević iz Hrvatske osvojio bronzu sa rezultatom 21.31.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi