Mesud Pezer peti na Svjetskom prvenstvu

Sjajan rezultat

Mesud Pezer peti na Svjetskom prvenstvu

O. Lekić

Bosanskohercegovački bacač kugle Mesud Pezer osvojio je peto mjesto na Svjetskom juniorskom atletskom prvenstvu u Barceloni.

Član Atletkog kluba Zenica je u večerašnjem finalu ostvario rezultat od 19,83 metra, što je za 13 cm slabije od hica (19,96) iz jutros održanih kvalifikacija.

Svjetski prvak je Jacko Gill sa Novog Zelanda, koji je s rezultatom 22,20 postavio rekord prvenstava. Drugo mjesto osvojio je Krzysztof Brzozowski iz Poljske sa dužinom 21,78 m, dok je bronzanu medalja pripala Damienu Birkinhead iz Australije (21,14).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.