Michael Norman ispisao historiju atletike

Fantastičan rezultat 22-godišnjeg Amerikanca

Michael Norman ispisao historiju atletike

A. Čaušević

Američki atletičar Michael Norman postao je tek drugi čovjek koji je uspio probiti magične granice u tri discipline.

Norman je prije nekoliko dana postavio najbolji rezultat sezone u trci na 100 metara nakon što je tu dionicu istrčao s vremenom 9.86.

Tako je 22-godišnji Amerikanac postao tek drugi čovjek u historiji koji je uspio probiti magične granice u disciplinama na 100, 200 i 400 metara.

Naime, on je 100 metar trčao ispod 10 (9.86), 200 metara ispod 20 (19,84), a 400 metara ispod 44 sekunde (43,45). Prije njega je to uspio Južnoafrikanac Wayde van Niekerk.

Inače, Normanova prava disciplina je utrka na 400 metera. Na Svjetskom prvenstvu u Dohi bio je favorit za zlatnu medalju, ali je ispao u polufinalu i to zbog povrede.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi