Mlada bh. atletičarka niže uspjehe u Americi

Postavila državni rekord

Mlada bh. atletičarka niže uspjehe u Americi

Bh. reprezentativka u bacanju kladiva Stefani Vukajlović osvojila je prvo mjesto na "Battle of the Blues" takmičenju u SAD-u.

Banjalučanka, koja studira na prestižnom Univerzitetu Duke, kladivo je bacila na daljinu od 58.02 metra i tako postavila nacionalni rekord, kao i rekord koledža.

Prethodni najbolji rezultat Vukajlovićeve iznosio je 56.85 metara.

"Jako sam srećna i uzbuđena nakon svega. Dosta truda je uloženo kako bi se došlo do ovog rezultata. Sada mi je cilj da prebacim preko 60 metara, kako bih ispunila normu za Evropsko prvenstvo do 23 godine", izjavila je Vukajlovićeva za SportSport.ba.

"Za dvije sedmice nastupam u Kaliforniji i očekujem još bolje rezultate", dodala je 21-godišnja Banjalučanka.

PR, School Record and Bosnian National Record!! 58.02m More to come! #comethrowatduke #throwernation #battleoftheblues

Објава коју дели BJ Linnenbrink (@dukecoachbj) дана

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi