Mladi bh. atletičari na Balkanijadi

Balkansko juniorsko prvenstvo u Grčkoj

Mladi bh. atletičari na Balkanijadi

Adnan Beganović

Juniorska atletska reprezentacija Bosne i Hercegovine doputovala je u Schimatari u Grčkoj, gdje će ovog vikenda nastupiti na Balkanskom juniorskom prvenstvu, saopćeno je iz Atletskog saveza BiH.

Po izboru selektora Kade Delić - Selimović (žene) i Nebojše Matijevića (muškarci), u reprezentaciji se nalazi po 20 atletičarki, odnosno atletičara. U stručnom rukovodstvu uz selektora Matijevića nalazi se još osam trenera.

Najviše šansi za dobar plasman kod atletičarki imaju Paša Šehić (AK Zenica) u bacanju kladiva, Jasna Horozić (AK Sloboda Tchnograd - Tuzla) na 200m i 400m, Tanja Marković (AK Romanija Pale) u troskoku i Mladena PetruSić (AK Glasinac - Sokolac) u skoku uvis.

Lista atletičara koji bi se mogli umjesati u borbu za medalje je nešto kraća i svodi se na dva imena, koja su i otkrića ove atletske sezone. To su Sait Huseinbašić (AK Borac - Banja Luka) u disciplinama 100m i skok udalj i Amel Tuka (AK Zenica) u utrkama  na 400m i 800m.

U ekipnom poretku očekuje se plasman oko petog mjesta u obje konkurencije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.