Mladi Brazilac zlatni u skoku s motkom

Nova medalja za domaćina

Mladi Brazilac zlatni u skoku s motkom

Edmir Škorić

U skoku s motkom zlato je osvojio brazilski predstavnik Thiago Da Silva.

Brazilac je domaćim navijačima donio zlato i veliku sreću nakon što je ostvario skok od 6,03 metara, čime je postavio novi olimpijski rekord.

Svjetski rekorder Francuz Renaud Lavillenie je srebreni sa 5,98 metara, dok je Amerikanac Sam Kendricks preskočio 5,85 i na koncu mu je to donijelo bronzanu medalju.

S tribina nogometno navijanje što je smetao Lavilleniju, koji je tražio da se publika stiša, a kada je srušio letvicu, počelo je ludilo.

"Hvala navijačima što su bili uz mene. Uvjeti za natjecanje nisu bili lagani", rekao je 22-godišnji osvajač zlata Da Silva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi