Mo Farah najbolji evropski atletičar
Mo Farah

Britanac stigao do velikog priznanja

Mo Farah najbolji evropski atletičar

M. Maksimović

Britanski dugoprugaš Mohamed Mo Farah izabran je za najboljeg evropskog atletičara u 2011.
U sezoni koja je iza njega, Farah je osvojio zlato na 5000, odnosno srebro na 10.000 metara na Svjetskom prvenstvu u Daeguu.

Pored toga, Farah je srušio evropski dvoranski rekord na 5000 metara, zatim je obranio naslov evropskog dvoranskog prvaka na 3000 metara a u sezonu na otvorenom krenuo je s evropskim rekordom na 10.000 metara (26:46.57).Na 5000 metara u Monacu je postavio najbolji rezultat ove sezone u svijetu i drugi evropski rezultat svih vremena.

Mo Farah je rođen u Somaliji, a danas živi u Portlandu, država Oregon. Ukupno je u karijeri osvojio 13 medalja sa različitih takmičenja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti