Monako posljednja provjera za Bolta pred OI

Monako posljednja provjera za Bolta pred OI

Edmir Škorić

Svjetski rekorder na 100 i 200 metara Jamajčanin Usain Bolt učestvovat će na mitingu Dijamantske lige u Monaku, u posljednjoj provjeri pred olimpijske igare u Londonu.

Jamajčanin sezonu otvara 5. maja u Kingstonu, a učestvovat će na mitinzima Dijamantske lige u Rimu, Oslu i Ostravi, prenosi Tanjug.

"U Monaku ću trčati 200 metara i to će biti moja posljednja provjera pred olimpijske igre", rekao je Bolt koji je na OI-ju u Pekingu osvojio tri zlatne medalje, na 100, 200 i štafeti 4x100 metara.

Takmičenje u Monaku na programu je 20. jula, dok olimpijske igre počinju sedam dana kasnije i završavaju se 12. augusta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.