Neviđeni bezobrazluk francuskog maratonca, sve mu se vratilo

Pokazao manjak sportskog duha

Neviđeni bezobrazluk francuskog maratonca, sve mu se vratilo

A. Čaušević

Posljednji dan Olimpijskih igara je tradicionalno rezervisan za utrku maratona.

Maraton za muškarce na danas završenim Igrama u Tokiju donio je kontroverzni trenutak kojeg su zabilježile i kamere.

Negativac je bio Morhad Amdouni, a sve se desilo na jednoj od stanica za osvježenej sa vodom.

Naime, francuski maratonac je oborio cijeli red boca s vocom koje su rezervisane za takmičare. To je uradio jednom rukom sve dok nije uzeo sebi čašu.

[twitter]https://twitter.com/pvalstar/status/1424300835312373763[/twitter]

Na kraju se Amdouniju sve vratilo poput bumeranga. Utrku je završio na 17. mjestu dok je Nizozemac Nageeye koji je bio iza njega prilikom rušenja vode stigao do srebrene medalje.

Mnogi su ovaj potez Amdounija okaraktersili kao nesportski, a neki su čak bili mišljenja da je zaslužio direktnu diskvalifkaciju.

Ianče, pobjedu je odnio jedan od favorita Kenijac Eliud Kipchoge u vremenu dva sata osam minuta i 38 sekundi. Bronza je pripala Baširu Abdiju iz Belgije.

Promo

Top Komentari

to_je_tako
****o. On ako je Francuz, ja sam Korejac 100%.
0 2
DadiG
Ja bih ga suspendovao na dugo
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti