Mulahalilović prva u Zagrebu
MEliha Mulahalilović (foto: Matić Dario)

Sjajan rezultat tuzlanske Hodačice

Mulahalilović prva u Zagrebu

M. Skaka

Krajem prošle sedmice Zagreb je bio domačin međunarodne trke u brzom hodanju za atletičarke i atletičare na kojoj su učešće uzeli predstavnici Italije, Mađarske, Slovenije, Bosne i Hercegovine i domaćina Hrvatske.

Članica AK „Sloboda-Tehnograd“, dugogodišnja atletičarka Meliha Mulahalilović je nastupila u trci na 10 kilometara.

U vrlo jakoj konkurenciji na 10 kilometara Mulahalilović osvojila je prvo mjesto od ukupno 18 atletičarki koje su se takmičile u ovoj disciplini. Ovo je sjajan rezultat, a trka je bila kontrolna s obzirom da je naredne nedelje čeka novi nastup na Balkanskim igrama koje će biti u Bukureštu. Na put sa Melihom je krenuo šef stručnog štaba Vinko Galušić.


"Jako sam zadovoljna ostvarenim rezultatom i formom u koj se trenutno nalazim. Trka je bila dosta naporna sa dosta jakom konkurencijom,  ali uspjela sam pobijediti i osvojiti prvo mjesto.", zadovoljna je Meliha Mulahalilović. "Svakako da mi je ova trka dala jaču volju za nastup na balkanskim igrama koje me očekuju slijedeće sedmice, i da ću ostvariti još bolji rezultat, tako da se potajno nadam da ću ispuniti normu za mediteranske igre, kao i za evropsko prvenstvo U23.", dodaje Mulahalilović.

Postignutim rezultatima veoma je zadovoljan i Vinko Galušić, Melihin lični trener.

"Kao šef stručnog štaba i lični trener Melihe sam prezadovoljan ostvarenim rezultatom. U ova jakoj konkurenciji osvojiti prvo mjesto nije bilo nimalo lako, ali je Meliha upornošću to uspjela. Nakon duih i napornih priprema koje smo radili u Tuzli i u Baru, došao je i pravi rezultat za taj rad. Rezultat koji je ostvarila na trci je 53:47,26, što je za ove prostore jako vrijedan rezultat, ali smijem sa pravom reći da  će Meliha ove godine ići daleko ispod 50 minuta. Ovo je bila jako dobra uvertira, s obzirom da Meliha već slijedeće sedmice će nastupiti na balkanskim igrama u trci na 20 kilometara.", zaključio je Galušić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.