Mullings dopingovan!

Jamajčanski sprinter u problemima

Mullings dopingovan!

Jamajčanski mediji javljaju da je sprinter iz te države Steve Mullings po drugi put u karijeri pao na doping testu.

On je po po navodima medija bio dopingovan na državnom prvenstvu koje je održano u junu i sad je veliki znak pitanja da li će nastupati na Svjetskom prvesntvu u južnokorejskom gradu Daegu od 27. avgusta do 4. septembra.

Najveći problem za 28-godišnjeg Jamajčanina je činjenica da je on već bio suspendovan od 2004. do 2006, a po pravilima ako je drugi put uhvaćen u korištenju zabranjenih supstanci slijedi doživotna zabrana takmičenja. Mullings je ove sezone na 100 metara imao najbolji rezultat 9,80 što ga čini trećim najbržim u svijetu dok je na duplo dužoj dionici sa 20,11 peti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.