Mullingsu prijeti doživotna suspenzija
Steve Mullings

S obzirom da je ponovo bio pozitivan

Mullingsu prijeti doživotna suspenzija

M. Maksimović

Jamčanski atletičar Steve Mullings  mogao bi biti doživotno suspendovan, nakon što je i njegov B uzorak bio pozitivan na testu, a kao što je poznato Mullings je već ranije odradio suspenziju od 2004. do 2006.

Mullings je za list "Jamaica Observer" potvrdio da je i B uzorak bio pozitivan i da su u njemu pronađeni tragovi diuretika furosemida kojeg je uzimao za prikrivanje anaboličnih steroida. S obzirom da je već odlužio jednu suspenziju, Mulling bi vrlo lako mogao biti doživotno suspendovan.

Mullings, koji živi i trenira u SAD-u, ove je sezone imao treći najbolji rezultat (9,80 sekunde) na 100 m i peti (20,11) na 200 metara, ali naravno neće nastupiti na SP u Južnoj Koreji. Jamajčanin ima zlatnu medalju iz 2009. kada je postao svjetski prvak u štafeti 4x100m na SP u Berlinu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije