Mutai: Farah ne može pobijediti na maratonu

Mutai: Farah ne može pobijediti na maratonu

Nekadašnji pobjednik londonskog maratona, Kenijac Emmanuel Mutai, smatra da Mo Farah ima male izglede da pobijedi na ovogodišnjem izdanju maratona u Londonu. 

Olimpijski prvak na 5.000 i 10.000 metara Mo Farah je prošle godine nastupio na polumaratonu, a ove godine će prvi put trčati maraton. 

„Nije da želim da potcijenim Faraha, daleko do toga, ali uz poštovanje prema njemu, on nema iskustva u trčanju maratona". 

"Prošle godine je istrčao polumaraton, dok učešće u trci na 42 kilometara zahtijeva mnogo iskustva, veliku izdržljivost i mentalnu snagu“, rekao je Mutai koji drži rekord staze u Londonu rezultatom 2:04.40 sata iz 2011. kada je slavio. 

Kenijac je prošle godine bio drugi. Mutai se nada kako će njegov rekord zbog velikog broja sjajnih maratonaca, koji će nastupiti ove godine, biti oboren. 

„Spreman sam za taj izazov i pokušaću da istrčim solo trku“, rekao je Mutai, koji drži peti najbolji rezultat svih vremena u maratonu sa 2:03:52 sata. Bilo je to u Chicagu prošle godine. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.