Na Nemogućim igrama pali svjetski i evropski rekordi

U Oslu održan virtuelni atletski miting

Na Nemogućim igrama pali svjetski i evropski rekordi

A. Čaušević

Zbog pandemije koronavirusa posljednjih mjeseci atletičari su morali trenirati u izolaciji ili individualno. Svjetska atletika se vratila virtuelnim mitingom pod nazivom "Nemoguće igre" u Oslu. 

Na stadionu Bislett je održan virtuelni atletski miting s obzirom da su nastupili sportisti koji su se takmičili u različitim zemljama i to pred praznim tribinama. Gledatelji su sve posmatrali na brojnim televizijskim kanalima i platformama.

Oborena su i dva rekorda. Karsen Warholm je postavio svjetski rekord na 300 metara s preponama. Norvežanin je u solo trci trčao 33.78. Dosadašnji rekorder bio je Chris Rawnlison.

Odlična je bio virutalni norveško-kenijski okršaj na 2.000 metara. Domaće Norvežane su predvodili braća Ingebrigtsen, Henrik, Filip i Jakob, dok su Kenijce, koji su trčali u Nairobiju predvodili aktualni svjetski prvak na 1.500 metara Timothy Cheruiyot i bivši svjetski prvak Elijah Manongoi.

Pobjedu je na kraju odnio norveški par i to ubjedljivo. Tom prilikom Jakob Ingebrigtsen je oborio i evropski rekord s vremenom 4:50.01.

Izdvaja se i takmčenje u skoku s motkom između Šveđanina Armanda Duplantisa i Francuza Renauda Lavilleniea. Pobjedu je odnio Duplantis sa skokom 5.86, dok je Lavillenie u svom dvorištu u Clermont-Ferrandu uspio preskočiti 5.81.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi