Najbržem sprinteru svijeta dvije godine suspenzije!

Ostao bez Olimpijskih igara

Najbržem sprinteru svijeta dvije godine suspenzije!

A. Čaušević

Christian Coleman neće nastupiti na Olimpijskim igrama sljedeće godine nakon što mu je izrečena dvogodišnja suspenzija zbog dopinga. 

Američka anti-doping agencija (USADA) je saopštila kako je Colmeanzbog kršenja antidoping pravila o mjestu boravka, a to je američki sprinter napravio čak triput u zadnjih godinu dana.

Sportisti najveće kategorije su obavezni da prijave lokaciju treninga, boravka i takmičenja kako bi bili dostupni nenajavljenom testiranju. U protivnom ih čeka suspenzija.

Colemanu koji je i prošle godine imao sličnih kršenja antidoping pravila suspenzija ističe 14. maja 2022. godine što znači da ga neće biti u Tokiju.

Inače, ovaj 26-godišnjak je aktuelni svjetski prvak na 100 metara nakon pobjede u Dohi, a osvojio je i zlato u štafeti 4x100 metara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi