"Nećemo da miješamo politiku..."

Dočekan i u Kaknju

"Nećemo da miješamo politiku..."

E. Škorić

Amel Tuka se obratio navijačima koji su ga dočekali u Kaknju.

Srebro zlatog sjaja je prvo stiglo u Sarajevo, a sada se nalazi u Kaknju, pa će večeras s medaljom oko vrata Amel put Zenice.

"Drago mi je da sam vaš. Vi ste moji, a ja vaš. Kakanj je grad divnih ljudi. Napravili smo zajedno još jedan korak. Želim s vama da podijelim ovu srebrenu medalju jer i vi ste dio ovoga", rekao je Tuka.

Potom je naglasio da će večeras biti veselja jer će biti dočekan u Zenici.

"Dođite večeras da se veselimo i zajedno družimo. Tek sam stigao sa aerodroma, ali ovdje se osjećam prelijepo. Hvala vam puno. Prvu medalju sam morao osvojiti, tada sam pod pritiskom otišao na SP, ali sam bio najbrži na svijetu te godine. Ovaj put je bilo drugačije, ali vi ste mi dali podršku. Ne mogu vam to zaboraviti".

"Nisam pethodne dvije ili tri godine ostvarivao dovoljno dobre rezultate, ali vi ste me uvijek podržavali. Kada sam ušao u finale, bio sam siguran da ću osvojiti medalju. Bio sam pun samopouzdanja. Prvo na šta sam pomislio nakon srebra je da dođem ovdje u svoju čaršiju i da to podijelim s vama", istakao je naš atletičar.

"Najponosniji trenutak u životu", kazao je Tuka.

Na pitanje zašto ga niko od političara nije dočekao, odgovorio je:

"Nećemo da miješamo politiku. Predsjednici su izrazili želju da dođu i na aerodrom, ali nekako to želim da bude sportski, s mojim ljudima, a naredne sedmice ću imati prijeme u Predsjedništvu. To je jedno veliko poštovanje", poručio je.

Top Komentari

Bulle
Ja da uzmem medalju nikad ne bih u predsjednistvo, nabijem ih na racku.
10 1
VELEZ
Uzeo bi tuka zlato ali je nama muslimanima zlato haram :D
3 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi