Niekerku zlato na 400 m, Bosse napravio iznenađenje

Svjetsko prvenstvo u Londonu

Niekerku zlato na 400 m, Bosse napravio iznenađenje

E. Ganibegović

Momak iz Južne Afrike, Wayde Van Niekerk je na Svjetskom prvenstvu u Londonu osvojio zlatnu medalju u utrci na 400m.

Niekerek je do pobjede došao rezultatom 43.98, dok je iza sebe ostavio Stevena Gardinera, sa rezultatom 44.41, te Abdalelaha Haroouna, 44.98.

Južnoafrikanac je tako nastavio sa dobrim rezultatima na velikim takmičenjima. Prošle godine je na Olimpijskim igrama u Brazilu osvojio, također zlatnu medalju.

Večeras je također održana i finala utrka na 800m, gdje je iznenađujuće do svoje prve seniorske medalje u karijeri stigao Pierre Ambroise Bosse, koji je slavio sa vremenom 1:44.67.

Iza sebe je ostavio Adama Kszczota, čiji je vrijeme bilo 1:44.95, dok je bronzanu medalju uzeo Kipyegon Bett, sa vremenom 1:45.21.

U finalu utrke na 3000m sa preponama, prvo mjesto je zauzeo Conseslus Kipruto, sa vremenom 4:14.12, dok je na drugom mjestu završio Soufiane Ebakkali, sa rezultatom 8:14.49, a treći je bio Amerikanac Evan Jagaer, 8:15.53

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti