Nijemci potvrdili dolazak u Sarajevo

Atletski miting prijateljstva u Sarajevu

Nijemci potvrdili dolazak u Sarajevo

U Atletski savez Bosne i Hercegovine danas je stigla prijava iz Atletskog saveza Njemačke za nastup takmičara iz te zemlje na Međunarodnom juniorskom mitingu prijateljstva, koji će biti održan 11. septembra u na stadionu "Asim Ferhatović Hase" u Sarajevu.

Na spisku selektora za mlade seniore i juniore Dietmara Chounarda, koji će predvoditi selekciju Njemačke na ovom takmičenju, nalazi se 16 atletičara i atletičarki, među kojima je pet učesnika Svjetskog juniorskog prvenstva u Kanadi, saopćeno je iz Atletskog saveza BiH.

Potvrde učešća stigle su i iz ostalih atletskih federacija, čije selekcije tradicionalno učestvuju na Mitingu prijateljstva. To su Bugarska, Hrvatska, Mađarska, Slovenija, Srbija i Turska.

Iz Atletskog saveza BiH navode da postoji velika vjerovatnoća nastupa i nekoliko atletičara iz Francuske, čiji takmičari se trenutno nalazi na evropskom vrhu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti