Ništa novo: Amel Tuka ponovo na doping testu!

Najbolji bh. atletičar

Ništa novo: Amel Tuka ponovo na doping testu!

D. Rakanović

Bosanskohercegovački atletičar Amel Tuka sutra će početi svoj nastup na Svjetskom prvenstvu u atletici u Londonu u kvalifikacijama za 800 metara. 

Tuka je prethodnom Svjetskom prvenstvu 2015. godine u Pekingu osvojio bronzanu medalju, što je prva medalja u istoriji za našu zemlju. 

Tokom prošle godine Tuka se žalio na česte doping kontrole kojima je bio podvrgnut, a i pred početak ovog takmičenja kontrolori iz IAAF-a su testirali Tuku. 

Kao i na svim prethodnim kontrolama nalaz najboljeg bh. atletičara je bio negativan. Nakon što su rezultati kontrole stigli, Tuka se oglasio na svom Facebook profilu i uz fotografiju nalaza napisao "Ja trčim čist!". 

Polufinalne utrke na 800 metara su na rasporedu u nedjelju 6. augusta, dok je finalna trka zakazana za utorak, 8. august. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi