Smatraju ga za najpoželjnijeg sportistu: Dok se sprema za nove rekorde, djevojke ostavlja bez daha

Aktuelni svjetski prvak

Smatraju ga za najpoželjnijeg sportistu: Dok se sprema za nove rekorde, djevojke ostavlja bez daha

H. Zilić

Poznata je borba između SAD-a i Jamajke u sprinterskim disciplinama. Rivalstvo je jedno od najvećih u svijetu sporta, a čini se da Amerikanci imaju novi as u rukavu u ovoj borbi. Riječ je o 25-godišnjem Noahu Lylesu.

Pomenuti atletičar je ove godine oborio nacionalni rekord na 200 metara. U julu je pomenutu disciplinu istrčao u vremenu 19.31.

Pored toga veoma dobar je i na 300 m međutim ta disciplina nije zvnaična u atletskim programima. Tu dionicu je istrčao za 31.87. Rekord na 100m mu datira još iz 2019. godine, trčao je 9.86.

Upravo rekord na 100 metara želi da popravi i vrijedno se sprema za nove izazove, a pored sportskih dostignuća smatraju ga za najpoželjnijeg mušakrca u SAD-u, naravno ženska strana publike, gdje ima sve više fanova među djevojkama.

Često ostavlja bez daha žensku populaciju posebno kada objavi fotografije sa trening, ali i utrka gdje se vidi izuzetna sprotska figura i tijelo.

Oglasi

Nedavno je dobio priznanje da je jedan od američkih sportista koji ima najbolji stil za stajling.

Lyles je kao juinor proglašen za najveću nadu američke atletike, imao je zapažene rezultate već kao 20-godišnjak na velikim takmičenjima, a onda je stigao period stagnacije.

Međutim sada želi da pomjera granice i gledat ćemo ga češće na mitinzima.

U karijeri je osvojio svjetsko zlato na 200 metara u Dohi 2019. godine, kao i u štafeti 4x100, a zlato je odbranio ove godine na SP U Eugeneu. U karijeri ima i jednu olimpijsku bronzu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi