Nova pravila u atletici

Nova pravila u atletici

Od sljedeće godine svaki atletičar koji bude imao prijevremeni start na utrci biće automatski diskvalifikovan, odlučila je Medunarodna atletska federacija (IAAF).

Prema sadašnjim pravilima, svi atletičari dobivaju upozorenje bez obzira ko je imao prijevremeni start, a isključuje se takmičar koji u drugom pokušaju krene prije vremena.

Predsjednik Izvršnog komiteta IAAF-a Lamine Diack izjavio je da je sljedeća godina idealna za promjenu pravila, pošto u 2010. nema velikih atletskih takmičenja.

"Moramo 2010. da promijenimo pravila kako bi svi imali vremena da se naviknu do sljedećeg SP-a 2011. u Južnoj Koreji", izjavio je Diack.

Domaćin ovogodišnjeg SP-a, koje počinje u subotu, je Berlin..

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti