Novi okršaj Bolta i Blakea u utrci na 200 metara

Favoriti za olimpijsko zlato

Novi okršaj Bolta i Blakea u utrci na 200 metara

A. Haznadarević

Usain Bolt i Johan Blake najveći su favoriti za zlatnu medalju u finalu utrke na 200 metara na Olimpijskim igrama u Londonu.

Oba Jamajčanina su lako istrčali svoje polufinalne utrke i očekuju se da bi pobjednik finala mogao da obori svjetski rekord od 19 sekundi i 19 stotinki, koji drži Bolt.

"Sve je moguće", smatra Blake, "To je 200 metara i trči se punom brzinom. Sve je moguće".

Bolt je izjavio da su mu vremenski razmaci između kvalifikacione i polufinalne utrke dali prostor da se odmori pred finale.

"Svakako da postoji mogućnost za novi rekord. Staza je brza, a znam da se odlično osjećam", rekao je dvostruki olimpijski prvak na 100 metara pred večerašnje finale.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti