Novi skandal: Bolt ostao bez olimpijske medalje!

Nesta Carter pozitivan na doping testu

Novi skandal: Bolt ostao bez olimpijske medalje!

M. Šljivak

Najbolji sprinter današnjice Usain Bolt osao je bez jedne od zlatnih medalja s Olimpijskih igara iz Pekinga 2008. godine.

Razlog oduzimanja medalje je pozitivan test na doping kojeg je imao Nesta Carter, koji je bio član štafete u Pekingu zajedno sa Boltom, Michaelom Fraterom i Asafom Powellom.

Njima će zlatne medalje biti oduzete, a novi šampion gotovo deceniju kasnije postaće Trinidad i Tobago.

Jamajčani su u trci 4x100 metara u Pekingu došli do svjetskog rekorda s vremenom od 37.10 i to ispred Trinidada i Tobaga, te Japana. 

Ipak, gotovo devet godina kasnije Jamajčani među kojima je i Bolt ostaće bez medalje, što je svakako najveći udarac za jednog od najvećih atletičara svih vremena.

Bolt će tako ostati bez jedne od devet zlatnih medalja s Olimpijskih igara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi