Novi svjetski rekord Isinbayeve

Golden League

Novi svjetski rekord Isinbayeve

U Zurichu je večeras održan predposljednji miting Zlazne lige. Nakon večerašnjeg programa otpao je jedan kandidat za jackpot, a to je Kerron Stewart, dok je zvijezda večeri bila Yelena Isinbayeva, koja je arušila svjetski rekord.

Usain Bolt je nastavio nizati uspjehe i na Weltklaseu. Jamajčanin je slavio sa vremenom 9,81, ispred zemljaka Asafe Powella, koji je stotku istrčao sa 9,88. Treće mjesto je osvojio Amerikanac Darvis Patton s najboljim vremenom ove sezone 9,95. Na utrci nije nastupio Tyson Gay, dok je Marc Burns završio tek kao peti.  

Povreda Dayrona Roblesa očito je ozbiljnije prirode, jer u Zurichu nije ni nastupio. Pobjedu na 110 metara s preponama  je odnio Jamajčanin Dwight Thomas s vremenom 13,16, što je državni rekord Jamajke. Drugo mjesto je pripalo Terrenceu Trammellu s vremenom 13,17, dok je svjetski prvak iz Berlina Ryan Brathwaite bio treći s vremenom 13,27.

Utrka na 400 metara je još jednom ponudila dvoboj Lashawna Merrita i Jeremy Warinera, a pobjedu je ponovo odnio Merrit s vremenom 44,21, dok je Wariner završio kao drugi sa 44,62. Treće mjesto je pripalo Rennyu Quowu sa 44,77.

U troskoku je najbolji bio Nelson Evora sa 17,38 skočenih metara, a iza njega su ostali David Giralt sa 17,31, a treći je bio Leevan Sands sa 17,10.

Kenenisa Bekele je ostao u utrci za jackpot večerašnjom pobjedom na 5.000 metara u vremenu 12:52.

Pobjedama u bacanju koplja je nastavio i Andreas Thorkildsen, koji je bacio koplje na 91.28 metara, dok je na drugom mjestu završio Antti Ruuskanen sa 83,59. Treći je bio Ari Mannio sa 81,82.

Kod žena je na 100 metara najbolja bila Carmelita Jeter s vremenom 10,86, a iza nje su ostale Kerron Stewart, koja je na taj način ispala iz utrke za jackpot, a na trećem mjestu je završila Debbie Ferguson.

Na 110 s preponama najbolja je bila Brigitte Foster s vremenom 12,46, druga je bila Dawn Harper s vremenom 12,48, a treća Perdita Felicien 12,61.

Sanya Richards je ponovo bila najbrža na 400 metara pobijedivši ispred Allyson Felix i Shericke Williams. Ono što radi Sanya na 400, radi Maryam Jamal na 1.500 metara. Novu pobjedu je ostvarila s vremenom 3:59 ostavivši iza sebe Annu Willard i Lisu Dobriskey.

Blanka Vlašić još nije završila sa slavljem iz Berlina, a već je ostvarila novu pobjedu. Ponovo je Splićanka letjela iznad 2 metra preskočivši visinu 201. Iza nje su ostale Ana Chicherova sa 1,98 i Chaunte Howard s istom visinom, ali iz više pokušaja.

Yelena Isinbayeva je svima pokazala da je krah u Berlinu bio samo loš dan. Leteća Ruskinja je još jednom oborila svjetski rekord sa preskočenih 5,06, dok su iza nje ostale Anna Rogowska sa 4,76 i Fabiana Murer sa 4,71.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti