Novo razočarenje: Lucia Kimani odustala

Novo razočarenje: Lucia Kimani odustala

Adnan Beganović

Bosanskohercegovačka atletičarka Lucia Kimani današnji maraton nije uspjela završiti. Naime, naša atletičarka odustala je između 35. i 40. kilometra.

Kao i svi bosanskohercegovački sportisti na Igrama i Lucia Kiamni je razočarala. Naime, današnji maraton nije uspjela završiti, pa je tako ostala bez plasmana. Podsjetimo, na prošlim Igrama Lucia Kimani je bila 42., i očekivalo se da popravi taj rezultat.

Međutim, sada je jasno da su bh. sportisti na Igre otišli potpuno nespremni jer kako drugačije objasniti njihove rezultate. Istina, niko od bh. olimpijaca nije očekivao medalje, ali bh. sportska javnost očekivala je ako ništa drugo obaranje državnih rekorda. Ali..

Na kraju dodajmo da je zlatnu medalju osvojila Tiki Gelana, koja je maraton istrčala u vremenu 2:23.07, srebro je osvojila Priscah Jeptoo, dok je bronzana Tatyana Petrova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti