Odgođen međunarodni atletski miting "Zenica 2020"

Organizatori će pokušati premjestiti natjecanje za ljeto

Odgođen međunarodni atletski miting "Zenica 2020"

Jedanaesti međunarodni atletski miting „Zenica 2020“ definitivno ove godine neće biti održan u svom planiranom terminu, 3. lipnja, ali će Atletski klub Zenica učiniti napore da zadrži tradiciju - rekao je za Fenu direktor mitinga i generalni sekretar AK Zenica Aziz Kevelj

"Jasno je da nećemo moći ispoštivati planirani termin, prva srijeda u junu, ali ćemo učiniti sve da nastavimo našu tradiciju. Imamo obvezu i prema našim sportašima, ali i poslovnim partnerima koji nas prate.

"Pratit ćemo situaciju s pandemijom koronavirusa te ćemo pokušati miting organizirati tokom jula i avgusta. Možda i septembra. Uglavnom, učinit ćemo sve da održimo miting i ove godine" - najavljuje Kevelj, koji napominje da su do sada mnogi poslovi oko organizacije trebali biti obavljeni. On ističe da, zbog zabrane putovanja između država, a koja će vjerovatno ostati na snazi i nakon ublažavanja mjera te davanja dozvole za organizaciju sportskih natjecanja, vjerovatno biti slabijeg kvaliteta nego proteklih godina. Međutim, ističe Kevelj, najvažnije je da se miting održi te nastavi tradicija pa makar i s manje natjecanja i zemalja iz kojih dolaze.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi