Održan šesti Sarajevo Polumaraton

Đuro Kodžo i Biljana Cvijanović pobjednici

Održan šesti Sarajevo Polumaraton

A. Haznadarević

Đuro Kodžo (1h 09 min) i Biljana Cvijanović (1h 17 min) iz BiH pobjednici su šestog Sarajevo  Polumaratona. 

Ovaj  sportski događaj okupio je oko 800 takmičara i takmičarki iz više od 20 zemalja. Nagradni fond od 1400 eura osvojilo je prvih pet takmičara i takmičarki polumaratona, a nagrade najboljima uručili su  Alma  Šahbaz, ispred Coca Cola Hellenic BiH i  Miroslav Živanović, dogradonačelnik Sarajeva. Centru za kreativno odrastanje i ove godine donaciju je uručio Erol Mujanović, izvršni direktor udruženja "Marathon Sarajevo".

 

Od 390 prijavljenih, Sana Pašagić i  Karlo Sušilović pobjednici su prve Securitas Fun Run 4K trke organizirane prvi put kako bi se razvijao dodatni interes kod rekreativaca za trčanje i zdrav način  života. Drugoplasirani u ovoj trci su Adela 

Čomor i Anel Hiseni, dok su trećeplasirani Azra Hany Bajdel i Bakir Halilović. Najmlađi učesnik je četverogodišnja Žad Demolin, a najstariji 73 godine Emir Šehić.

 

"Prezadovoljni smo odzivom takmičara na obje trke i to nam daje dodatnu motivaciju da idemo dalje ka našem konačnom cilju  – da Sarajevo postane prepoznata evropska metropola za cestovne trke i da imamo pet hiljada učesnika", istakao je Erol Mujanović, zahvalivši svim sponzorima koji kontinuirano podržavaju organizaciju Sarajevo Polumaratona.

 

Zlatni sponzor Polumaratona je NATO, a generalni sponzori su Grad Sarajevo i Coca Cola Hellenic BiH. Značajnu podršku cijelom projektu pružaju i Securitas, Development studio, Novo Nordisk, Toyota, Oracle, Mercator BH, Hotel Bristol, EUFOR, Ecoton, Francuska Ambasada, Kantonalno ministarstvo kulture i sporta, BBI centar, Sportlife,  Gumapro, Olimpijski komitet BiH, UN, YERP projekat i Općina Centar.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.