Održana sjednica UO AS BiH

Održana sjednica UO AS BiH

Sjednica Upravnog odbora Atletskog saveza Bosne i Hercegovine (AS BiH), posvećena pripremama za održavanje Redovne i Izborne Skupštine ASBiH, koje će se održati 10. juna ove godine, održana je jučer u Sarajevu.

U sklopu priprema razmatrani su i usvojeni prijedlozi više izvještaja nadležnih organa i komisija Saveza, koji će biti prezentirani na Izvještanoj Skupštini, kao i prijedlozi programa rada i finansijskog plana za 2011. godinu, koji će biti predloženi novoizabranoj Skupštini na usvajanje, saopćeno je iz AS BiH.

Upravni odbor je donio i nekoliko odluka koje se tiču redovnih aktivnosti, a posebna pažnja je posvećena čitavom nizu predstojećih reprezentativnih nastupa selekcija i pojedinaca, koji počinje sa nastupom seniorske reprezentacije na Evropskom timskom prvenstvu - Treća liga, koje će biti održano 18. i 19. juna u Reykjaviku (Island).

Na sjednici je zaključeno da će biti nemoguće realizovati ovogodišnji veoma bogat program međunarodnih takmičenja bez adekvatne podrške državnih organa, koja za sada izostaje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti