Održana Skupština AK Sarajevo

Održana Skupština AK Sarajevo

Na redovnoj  Skupštini Atletskog Kluba Sarajevo  razmotren je prethodni četvorogodišnji period i usvojen Strateški plan razvoja Kluba u naredne četiri godine. 

Uz konstataciju da je u proteklom periodu dosta urađeno na sređivanju stanja u klubu, ocjenjeno je da je došlo do pada kvaliteta atletike, saopćeno je iz AK Sarajevo.

Zbog toga je u četverogodišnjem strateškom planu predviđeno da se težište aktivnosti usmjeri na unaprijeđenje selekcije talenata, stručnog rada i stvaranje boljih uslova za rad atletičara.

Učesnici Skupštine su bili jedinstveni da predstojeće značajne obljetnice za atletiku, prije svega stogodišnjicu moderne atletike, treba iskoristiti za promociju kluba i atletike i upoznavanje javnosti sa tretmanom atletike u gradu, koji biu svakom slučaju moraobiti bolji. Na Skupštini izabrani su svi rukovodni organi.  Za predsjednicu  Skupštine ponovo je izabrana Đurđica Rajher-Šišul, za predsjednika Upravnog odbora je takođe ponovo izabran Nihad Hodžić a za članove: Azir Mrđanović, Mahir Bujak, Abedin Bikić,  Muhamed Budimlić, Enes Čengić, Dragan Janjić, Kemal Malkić.

U nadzorni odbor izabrani su Samir Kavaza, predsjednik, Ognjen Dujković i Almir Kolašinac

Pred skupštinu je konstituisan i savjet kluba, sastavljen od 17 istaknutih nekadašnjih atletičara, trenera i atletskih radnika, za čijeg je predsjednika izabran Venceslav Ilić a za podpredsjednika Jasmin Maričić.

Na Skupštini je posebno istaknuta potreba za boljom suradnjom sa medijima koja je neophodna za uspješan rad kluba, navodi se u saopćenju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.