Olimpijski prvak u dvorištu skače kao na stadionu

Bez improvizovanja

Olimpijski prvak u dvorištu skače kao na stadionu

A. Čaušević

Za razliku od mnogih sportista Renaud Lavillenie nije primoran da improvizuje u svom domu ili dvorištu kako bi nastavio s treninzima. 

Lavillenie koji je tokom karijere bio olimpijski prvak te doskorašnji vlasnik svjetskog rekorda u skoku s motkom je u svom dvorišu napravio sve što mu je potrebno.

Francuski atletičar je u svom dvorištu uspio preskočiti 5.61 metara što je odličan rezultat ukoliko se u obzir uzme mnogo kraći zalet nego na stadionu.

Tokom karijere Lavillenijev najbolji rezultat glasi 6.16 metara, a prema njegovim tvrdama u svom dvorištu može preskočiti i visinu od 5.58 metara.

Ovaj 33-godišnjak je olimpijsko zlato osvojio 2012. godine u Londonu, četiri godine kasnije u Riu de Janeiru je bio drugi. Ima još po tri titule prvaka Evrope i svijeta.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi