Oliver do trećeg rezultata svih vremena
David Oliver

Na mitingu u Parizu

Oliver do trećeg rezultata svih vremena

M. Maksimović

Na mitingu Dijamantske lige u Parizu ostvareno je pet novih najboljih rezultata sezone, a najvredniji je ona Amerikanca Davida Olivera na 110 metara s preponama. On je ostvario treći rezultat svih vremena sa 12.89 sekundi što je za samo dvije stotinke slabije od svjetskog rekorda Kubanca Dayrona Roblesa.

Oliver je u Parizu pobjedio ispred svojih zemljaka Ryana Wilsona (13.12) i Ronniea Asha (13.21)

Amerikanac Jeremy Wariner je 400 metara pretrčao za 44.49 sekundi, Jermaine Gonzalez sa Jamajke je drugi (44.63), dok je treći bio Belgijanac Jonathan
Borlee (44.77).

Kenijac Brimin Kiprop Kipruto je na 3000 metara steeple ostvario vrijeme 8:00.90 minuta, dok su u konkurenciji atletičarki najbolje rezultate sezone ostvarile Ruskinja Ana Alminova na 1500 metara s vremenom 3:57.65 i Kenijka Vivian Cheuriyot na 5000 metara sa 14:27.41.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.