Dupovac sa ličnim rekordom stigao do titule državnog prvaka

Odličan nastup

Dupovac sa ličnim rekordom stigao do titule državnog prvaka

H. Zilić

Na prvenstvu Bosne i Hercegovini u atletici vidjeli smo sjajan nastup Omara Dupovca.

Član AK Sarajevo-sekcija Hadžići oborio je lični rekord u skoku u dalj skočivši na 6 metara i 33 cm.

Omar je rođen 2006. godine i još uvijek nije u kategoriji juniora, a interesnatno da je upravo postavo prvak BiH u juniorima, dakle starijoj generaciji.

Dupovac je i ranije pokazao da bi mogao biti velika budućnost bh. atletike, kada je na Sokocu imao skok od šest metara i osam centimetara, tada je uzeo titulu u konkurenciji mlađih juniora.

Ovaj mladi momak koji naredne godine puni tek 17 godina sjajno radi pod trenerskom palicom Muhameda Fisovića, pa nije isključeno da u narednom periodu vidimo i još duža izdanja.

Nakon bacačkih i trkačkih disciplina bh. atletika u posljednje vrijeme bilježi odlične rezultate i u skakačkim disciplinama što je svakako pozitivan vjetar u "kraljici sportova" kada je u pitanju Bosna i Hercegovina.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi