Operisana Blanka Vlašić
Slijedi proces oporavka

Povratak se očekuje sredinom marta

Operisana Blanka Vlašić

M. Maksimović

Dvostruka svjetska prvakinja na otvorenom, Blanka Vlašić, danas je operisana u Goteborgu. Na skočnom zglobu i kosti pete lijevog odraznog stopala, danas poslijepodne je u klinici u Goteborgu obavljen artoskopski zahvat.

Zahvatom je odstranjena izraslina koja je ometala rad ahilove tetive te komadić hrskavice u skočnom zglobu odrazne, lijeve noge.

Artoskopski ulazak u krizna područja noge ponudio je nešto goru sliku stanja od onog kakvo je pokazala magnetska rezonancija. Doktori su očistili kritična područja i sve je proteklo u najboljem redu. Prilikom zahvata utvrđeno je i 10-postotno oštećenje Ahilove tetive.Artroskopiju je obavio ugledni dr. Leif Sward, koji je obavljao slične zahvate mnogim vrhunskim sportistima, a povratak trenažnom procesu, ako će se Blanka oporavljati po predviđanjima dr. Swarda i njegovog tima, očekuje se sredinom marta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.