Ostrvo Grenada proslavilo prvu olimpijsku medalju

Kirani James heroj nacije

Ostrvo Grenada proslavilo prvu olimpijsku medalju

A. Haznadarević

Ostrvo Grenada jučer je  burno proslavilo svoju prvu medalju ikada osvojenu na Olimpijskim igrama.

Na ulicama gradova ljudi su plesali, igrali i mahali zastavama kada je Kirani James osvojio zlato u utrci od 400 metara koju je pretrčao za 43,94 sekunde. Stotine građana okupilo se na ulicama kako bi gledali utrku.
 
Ovaj 19-godišnjak je prvi sportista koji nije Amerikanac koji je trčao ispod granice od 44 sekunde. On je, također, i najbrži karipski sportista ikad u disciplini 400 metara.

Vlada Grenade proglasila je utorak praznikom kako bi se proslavila medalja, a premijer Tillman Thomas Jamesovu pobjedu nazvao je inspiracijom za zemlju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije