Otkazano Evropsko prvenstvo u atletici

Trebalo se održati u Parizu

Otkazano Evropsko prvenstvo u atletici

A. Čaušević

Evropsko prvenstvo u atletici planirano za kraj augusta je otkazano, saopštili su organizatori takmičenja.

Evropsko prvenstvo se trebalo održati u Parizu od 25. do 30. augusta, ali su organizatori odlučili da radi "odgovornosti i dobre namjere" donesu odluku o otkazivanju.

"Borili smo se da se događaj održi, ali to je samo sport i ne vrijedi rizikovati zarazu još ljudi", kazao je predsjednik Organizacionog odbora Jean Garcia.

Koronavirus se stvorio probleme u atletici kao i u ostalim sportovima. Ranije su otkazane Olimpijske igre, kao i devet od ukupno 15 planiranih mitinga Dijamantske lige.

S ozbirom na prolongiranje Olimpijskih igara nastala je rupa u kalendaru te se ne odbacuje opcija da se pojedini mitinzi Dijamantske lige održe u drugoj polovini ove godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi