Ottey želi na Olimpijadu u London
Štafeta Slovenije

Bez obzira na godine

Ottey želi na Olimpijadu u London

M. Maksimović

Velika jamajčanska atletičarka Merlene Ottey planira nastupiti naredne godine na Olimpijskim igrama u Londonu.

Trostruka svjetska prvakinja i osvajačica devet olimpijskih medalja trenutačno nastupa pod zastovom Slovenije, a prošli mjesec je proslavila svoj 51. rođendan.Prošle godine je nastupila na EP u Barceloni gdje je bila najstarija atletičarka koja je ikad nastupila na evropskim prvenstvima.Prošle godine je na 100 metara imala vrijeme 11.67 sekundi,ove godine je sporija 12.07.

Bez obzira na to, Merlene želi nastupiti na SP, ali i na Olimpijadi kao članica štafete 4x100 metara.

''Mislim da ću, kako sezona bude odmicala, i ja biti brža.Nastavit ću trčati dokle god budem mogla, odnosno dok se u Sloveniji ne pojave četiri brže atletičarke od mene'' poručuje neumorna Merlene.

Ottey je nastupila na svim Igrama od 1980.godine, ali je propustila Peking.Ima tri srebra, dva iz Atlante, jedno iz Sydneya, dok su preostale medalje brončane.Njeni najbolji rezultati su ostvareni na Svjetskim prvenstvima.Ima dva zlata na 200 metara i jedno iz štafete 4x100, odnosno tri zlata iz dvorane na 60 i 200 metara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.