"Ovo su ponosni trenuci za mene"

Amel Tuka nakon srebrene medalje

"Ovo su ponosni trenuci za mene"

Edmir Škorić

Amel Tuka u Dohi je večeras osvojio srebrnu medalju u trci na 800 metara.

"Jedva čekam da se vratim kući i da svoju sreću podijelim sa mojom porodicom i cijelom državom. Mnogo ih volim i oni su to zaslužili. U prošlosti je bilo teških trenutaka, zdravstvenih problema, ali sam ih uspio savladati", rekao je večeras Tuka, dodavši:

"Konačno sam se vratio, dobro trenirao cijelu sezonu. Ovdje sam došao da osvojim medalju i u tome sam uspio. Ovo je moja druga velika medalja nakon Pekinga 2015".

"Svi ovdje treniraju veoma dobro cijelu sezonu. Ja živim u Italiji i treniram. To nije jednostavno za mene i porodicu. Ovo su veoma emotivni trenuci za mene. Moram čestitati Braizeru i poželjeti mu sve najbolje", istakao je Tuka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti