Perković donijela zlato Hrvatskoj

Barcelona 2010

Perković donijela zlato Hrvatskoj

Sandra Perković je Hrvatskoj donijela prvu medalju, i to zlatnu, na dvadesetom prvenstvu Evrope u atletici koje se održava u Barceloni.  Perkovićeva je slavila u bacanju diska.

Sandra Perković je hicem od 64 metra i 67 centimetara u psljednjem pokušaju došla do zlata, srebro je pripalo Nicoleti Grasu iz Rumunije sa 63.48, dok je bronza otišla u Poljsku, odnosno u ruke Joanne Wisniewske, koja je bacila disk na 62.37, njen najbolji rezultat karijere.

Perković je u prvom pokušaju bacila do 62.98 što joj je već tada donosilo jednu od medalja. Prije posljednjeg pokušaja je imala srebro u rukama, a onda je bacila disk na 64.67, dok je iza nje bacala Nicoleta Grasu, ali nije uspjela prebaciti najbolju hrvatsku bacačicu diska.

Najbolja po rezultatima u Evropi ove sezone, Nijemica Nadine Mueller, bila je veoma loša večeras. Muellerova je bacila disk samo 57.78, što joj je bilo dovoljno tek za osmo mjesto.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti