Pezer i Alić se nisu plasirali u finale SP

Nisu ispunili normu

Pezer i Alić se nisu plasirali u finale SP

D. Rakanović

Bh. atletičari Mesud Pezer i Hamza Alić nisu se uspjeli plasirati u finale u kategoriji bacanje kugle na Svjetskom prvenstvu u Londonu. 

Pezer je najbolji hitac bacio u trećoj seriji kada je kuglu dobacio do 19.88 metara.

U drugoj seriji je imao rezultat od 19,51 m, dok je u prvoj seriji prestupio. 

Alić je u prvoj seriji napravio prestup, da bi u drugom pokušaju kuglu bacio na 18,95 metara, što je bilo daleko od norme. U posljednjem bacanju Alić je ponovo prestupio i tako ostao bez finala Svjetskog atletskog prvenstva.

Norma koju su atletičari trebali ispuniti bila je 20,75 metara ili 12 najboljih hitaca.

U finale su se plasirali: Tomas Walsh, Michal Haratyk, David Storl, Jacko Gill, Ryan Crouser, Stipe Žunić, Ryan Whiting, Tomaš Stanek, Darel Hill, Joe Kovacs (20.67), Andrei Gag (20.61) i Konrad Bukowiecki (20.55m).

Finale je na rasporedu sutra u 21:35 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi