Pezer slavio u Švedskoj i izborio normu za Olimpijske igre

Međunarodni atletski miting

Pezer slavio u Švedskoj i izborio normu za Olimpijske igre

E. Škorić

Danas, 24. juna u švedskom gradu Vaxjo, održan je Međunarodni atletski miting na kojem je u takmičenju bacanje kugle učestvovao bosanskohercegovački rekorder u ovoj disciplini, Mesud Pezer.

Mesudov najbolji hitac danas završio je na dužini od 21,27 m, te s ovom dužinom osim što je osvojio prvo mjesto na ovom turniru, Pezer je ostvario i Olimpijsku normu za naredne Olimpijske igre koje se održavaju 2020. godine u japanskom Tokiju.

„Presretan sam s današnjim rezultatom, posebno se radujem što ću svoju zemlju predstavljati na najeminentnijoj smotri sportista na Svijetu, Olimpijskim igrama u Tokiju sljedeće godine. Ovom prilikom želim se zahvaliti posebno svom Timu i Sponzorima, koji mi svesrdno pomažu da ostvarim dobre rezultate, a naravno zahvalnost dugujem i svim Bosancima i Hercegovcima koji su mi moralna podrška na svakom takmičenju", izjavio je Pezer.

Top Komentari

konjnakvadrat
Bravo, ocekujemo tozla
5 0
Robijasis1000
Ponos Zenicki bravo majstore
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti