Pezer u Estoniji postavio novi lični rekord

Slavio ispred Fortesa

Pezer u Estoniji postavio novi lični rekord

Dž. Mrakić

Najperspektivniji bacač kugle u našoj zemlji Mesud Pezer na memorijalnom turniru "Martin Kutman" osvojio je prvo mjesto i postavio novi dvoranski lični rekord.

Bh. atletičar je u estonskom Tartuu bacio najduži hitac od 19.70 metara i na taj način slavio ispred petog bacača kugla sa Svjetskog prvenstva u Daeguu, Portugalca Marca Fortesa.

Inače, Pezer je svoj dvoranski rekord poboljšao nakon samo tri dana, s obzirom da je 6. februara na Raka Sparet mitingu u Švedskoj bacio hitac od 19.58 metara, kojim je također slavio ispred Portugalca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi