Pierre Quinon pronađen mrtav
Vjeruje se da je izvršio samoubistvo

Nekada sjajni skakač s motkom

Pierre Quinon pronađen mrtav

M. Maksimović

Osvajač zlatne medalje u skoku s motkom na Olimpijadi u Los Angelesu, Pierre Quinon, pronađen je mrtav u svom stanu. Quinon je rođen 20. februara 1962. godine u Lyonu, a svjetsku slavu je stekao početkom osamdesetih godina.

Tako je na mitingu u Kolnu 28. avgusta 1983. godine, srušio svjetki rekord u skoku s motokom preskočivši 5.82. Godinu dana kasnije Quinon je osvojio prvo zlato za Francusku u skoku s motkom preskočivši 5.75. Quinon je tada pobjedio Amerikanca Mikea Tullyja sa 5.65 dok su broncu podijelili Earl Bell i Thierry Vigneron sa 5.60. Quinon se atletike povukao 1993. godine nakon čega je otvorio jedan restoran. Iako policija nije izdala zvanično saopštenje, pretpostavlja se da je Quinon izvršio samoubistvo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije