Pistorius naredne sedmice izlazi iz zatvora

Nagrađen za primjerno ponašanje

Pistorius naredne sedmice izlazi iz zatvora

Dž. Mrakić

Oscar Pistorius bit će pušten iz zatvora naredne sedmice, nakon što je odslužio 10 mjeseci od petogodišnje zatvorske kazne za ubistvo vlastite djevojke, modela Reeve Steenkamp.

Iako bivši atletičar nije sam aplicirao za prijevremeno puštanje, odbor za uvjetne kazne zatvora Kgosi Mampuru preporučio je da osuđenik, radi primjernog ponašanja, bude pušten u kućni pritvor.

Oscar Pistorius nekada je bio veliko sportsko ime. Bivši sprinter u svojoj karijeri osvojio je osam paraolimpijskih medalja, i u sportskom svijetu ostat će upamćen kao prvi sportista u historiji s prostetičkim udovima koji je uzeo učešće na Olimpijskim igrama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.