Počinje EP u atletici, danas nastupaju bh. atletičari

Počinje EP u atletici, danas nastupaju bh. atletičari

E. Škorić

Danas počinje 24. Evropsko prvenstvo u atletici, a u Berlinu će danas nastupati i bh. atletičari Mesud Pezer, Hamza Alić i Kemal Mešić.

Njih trojica napast će medalje u bacanju kugle, a Zeničanin Mesud Pezer koji je ove sezone bacio lični i bh. rekord - 21.40 metara bit će u grupi A sa Mešićem. Oni će bacati kugle od 17:35 sati.

Ove sezone je Mešić bacao 19.99 metara, ali mu treba 20.40 danas da izbori finale. Alićev rekord je 20.82 m, ali ove sezone je bacao 20.45 i on će biti smješten u grupu B koja na borilište izlazi u 18:55 sati.

U veliko finale ide 12 bacača s ispunjenom normom, a ako ne bude 12 s takvim uspjehom, onda ide 12 prvoplasiranih u finale koje je na programu sutra navečer od 20:33 sati.

U kvalifikacijama u bacanju koplja u srijedu nastupa Dejan Mileusnić i ukoliko se plasira u finale, ono je na programu u četvrtak. U četvrtak je i trka kvalifikacija na 800 metara, a od 11:30 sati trče naši predstavnici Amel Tuka i Abedun Mujezinović.

Inače, očekuje se dosta uzbuđenja u Berlinu, posebno u nekim disciplinama. U bacanju koplja u prvom planu su njemački atletičari Thomas Rohler, Johannes Vetter i Andreas Hofmann.

Skok motkom donosi okršaje 31-godišnjeg Francuza Renauda Lavilleniea i novopečenog svjetskog prvaka do 20 godina Armanda Duplantisa. Dafne Schippers se posvetila sprintu i u Berlin dolazi kao favoritkinja u trku na 100 metara.

U skoku uvis Ruskinja Marija Lasickene traži prvu titulu evropske prvakinje, a u Berlin je stigla s vodećim rezultatom sezone od 204 cm koji je od ove sezone preskočila u Parizu i Londonu.

Karijeru završava diskaš Robert Hartin. Prije devet godina je Nijemac upravo u Berlinu osvojio prvo svjetsko zlato, a sada će završiti karijeru. Završava karijeru i 39-godišnji Estonac Gert Kanter, koji je osvojio 11 medalja na velikim takmičenjima.

Top Komentari

SEIKO
Šta se više ovaj parmak Alić kurči.
1 6
hercegbih
vidis da su ubaceni kosovci ovde..da pljuju i komentarisu sve sto jr bosansko...jebem vam djecu retardiranu
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi