Polumaraton kroz istoriju i prirodu
FOTO: Jasmina Kontić

Slavili srbijanski atletičari

Polumaraton kroz istoriju i prirodu

Proteklog vikenda u glavnom gradu BiH održan je sada već tradicionalni "Sarajevo Polumaraton". U muškoj konkurenciji najbrži je bio Darko Živanović iz Srbije sa vremenom 1:05:28, dok je kod žena slavila Ana Subotić, također iz Srbije (1:12:22).

Ovogodišnje izdanje je "profićima" ali i rekreativcima ponudilo sasvim novu rutu staze na kojoj je start bio u centru grada (BBI), što ova manifestacija sa značajnim turističkim aspektom i zaslužuje, pa sve do prelijepe dionice preko Bentbaše, Darive i Kozije ćuprije. Ako uz sve ovo dodamo i trasu koja vodi do Zetre, pa potom i u Wilsonovo šetalište, onda je sasvim razumljivo oduševljenje svih gostiju Sarajeva sadržajnošću utrke.

Nema nikakve sumnje da je ovo najnovije ušminkavanje staze puni pogodak svojevrsnih sportskih i turističkih promotera iz udruženja "NGO Sarajevo Marathon-a". Sasvim solidan broj okrepnih stanica, volonteri koji su i ovaj put dali bezrezervnu podršku ali i podsticaj trkačima, odlična saradnja sa policijom (građani u autima nisu niti osjetili zastoje u saobraćaju), uz iskreni osmjeh onih koji su prošli kroz cilj i njihovih navijača, učinili su jedno nedeljno jutro Sarajeva fenomenalnim svjetskim ugođajem.

Trend mnogih gradova u svijetu, koji barem malo drže do svoje prezentacije jesu upravo polumaratonske i maratonske utrke. Sa "Sarajevo Polumaratonom" u taj trend se sada već zasigurno uključuje i naš glavni grad. I to na koji način, utrkom koja vas vodi kroz istoriju Evrope, svojevrsnu istoriju arhitekture, utrkom koja vas vodi kroz centar grada ali i van samog centra kroz prirodu.

Na sljedećim fotografijama pogledajte kako izgleda Sarajevo okupano sunčevim svjetlom i zdravim sportskim životom.

Fotogalerija: Jasmina Kontić

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.