Polumaraton starta ispred Zetre

U nedjelju u Sarajevu

Polumaraton starta ispred Zetre

Sarajevo će u nedjelju, 27. septembra, biti domaćin polumaratona pod nazivom "Olimpija polumaraton 2009."

"U nedjelju očekujemo oko 400 učesnika iz čak 23 svjetske države, a moguće je da se taj broj i poveća na sam dan utrke", kaže Erol Mujanović, jedan od organizatora utrke.

Start "Olimpija polumaratona 2009." je u 10 sati ujutro ispred Olimpijske dvorane Zetra, a trasa od 21,1 kilometar proći će kroz sami centar grada i Vilsonovo šetalište.

"U utrci očekujemo dosta veliki broj elitnih trkača, negdje oko deset odsto od ukupnog broja učesnika. Između ostalih, na utrci će se naći ambasador Japana u Bosni i Hercegovini, potom delegacija OSCE-a, predstavnici Crvenog krsta Austrije i mnogi drugi. Također, očekujemo da će broj domaćih trkača iznositi negdje oko 20 odsto od ukupnog broja maratonaca.

Naredne godine Udruženje Maraton, koje je organizator nedjeljne utrke, planira osim polumaratona organizovati i tzv. utrku građana, po uzoru na evropske prijestolnice poput Pariza, Amsterdama ili Beča.

Nagradni fond "Olimpija polumaratona 2009." iznosi 5.000 KM, pobjednik dobiva 700 KM, drugoplasirani 500 KM, a trećeplasirani 400 KM u muškoj i ženskoj konkurenciji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.