Poraz Isinbajeve nakon 18 pobjeda
Isinbajeva se nije proslavila u Londonu

London koban za Ruskinju

Poraz Isinbajeve nakon 18 pobjeda

Jelena Isinbajeva je konačno zaustavljena. Nakon 18 uzastopnih pobjeda olimpijska pobjednica, svjetska prvakinja i svjetska rekorderka na Super Grand Prix mitingu u Londonu nije bila prva.

Isinbajeva je sama kriva za ovakav epilog s obzirom da je letvicu na skromnih 4.78 rušila sva tri puta pa je Poljakinja Ana Rogowska “ni kriva ni dužna” zauzela prvu poziciju (manji broj pokušaja).

”Mučile su me ozljede i sada mi preostaje da zaboravim London i okrenem se Berlinu”, dodala je Ruskinja.

Olimpijski pobjednik i svjetski rekorder Usain Bolt je u trci na 100 metara još jednom pokazao ko je gazda. Iako je imao vjetar u prsa (1,7 m/s) stigao je do 9,91. Drugi i treći bili su Yohan Blake (10,11) i Daniel Bailey (10,13).

Najbolji rezultat kišovite večeri imao je Christian Cantwell u bacanju kugle. Srebrni iz Pekinga izjednačio je svoj najbolji ovogodišnji rezultat (21,82 m) i slavio ispred svjetskog prvaka Reesea Hoffe (21,55 m) i olimpijskog pobjednika Tomasza Majewskog (21,43 m).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.